News

19.03.2019 - Nieuw posthistorisch tijdschrift in Italië:

(em/wm) Binnenkort maakt een nieuw internationaal tijdschrift gewijd aan postgeschiedenis, "POST HORN", zijn werelddebuut. De redactie van het bladbestaat uit Thomas Mathà en Giorgio Migliavacca en hoofdredacteur/uitgever Claudio E. M. Manzati. Het nulnummer van POST HORN wordt op 31 mei 2019 officieel gepresenteerd op STOCKHOLMIA 2019, als onderdeel van de STOCKHOLOMIA ACADEMY van de Association Internationale des Journalistes Philatéliques (AIJP).
Het tijdschrift verschijnt twee keer per jaar. Leden van de CIFO (de Italiaanse vereniging van verzamelaars van langlopende zegels) krijgen een gratis abonnement op POST HORN. Het eerste nummer wordt gratis verstuurd naar alle internationale posthistorische verenigingen en organisaties en filatelistische bibliotheken.
POST HORN richt zich op een zo breed mogelijk publiek, zodat zoveel mogelijk verzamelaars die belangstelling hebben voor postgeschiedenis te bedienen. De artikelen worden in een aantrekkelijke lay-out gepresenteerd en zullen rijkelijk geïllustreerd worden. De grafische verzorging is in handen van de toonaangevende Italiaanse ontwerpster Elisa Volpato. Het merendeel van de artikelen in POST HORN is in het Engels geschreven.
Thomas Mathà en ontwerper Elisa Volpato presenteren POST HORN aan het Italiaanse publiek op zaterdag 23 maart 2019, tijdens de traditionele vergadering die de Italiaanse filatelistische persfederatie (USFI) in Milaan houdt; het blad is dan ook beschikbaar in de stand van de CIFO.
Contactgegevens: POST HORN, Tijdschrift voor Internationale Postgeschiedenis, Claudio Ernesto M. Manzati (hoofdredacteur annex uitgever, Via Cesare Pascarella 5, 20157 Milan-MI (Italië), Telefoon +39 3398408189. Internet: www.posthornmagazine.com; e-mail: born@posthornmagazine.com