News

02.07.2018 - UPU: Zwitserse post is de beste van de wereld

De Wereldpostunie (UPU) heeft Swiss Post uitgeroepen tot 's werelds beste postbedrijf van dit moment. Op de lijst van de beoordeelde 173 landen staat Swiss Post bovenaan, vóór de posterijen van Nederland (tweede plaats) en Japan (derde). Het is voor het tweede jaar op rij dat Zwitserland de zogenoemde Postal Development Index aanvoert.
"Deze prijs is verdiend door al onze medewerkers, dankzij hun niet aflatende inzet voor Swiss Post", zegt groep-CEO Susanne Ruoff. “Swiss Post is trots op zo’n mooie notering in een steeds moeilijker wordende economische omgeving. Voor ons is dit resultaat ook een stimulans om in de toekomst op de ingeslagen weg door te gaan.
In een door de UPU verspreid persbericht wordt toegelicht hoe de Index tot stand kwam. Bij alle geëvalueerde competentiegebieden wist Swiss Post het maximum (100 punten) te behalen. Het ging daarbij om relevantie en veerkracht.
De UPU heeft de aandachtsgebieden betrouwbaarheid (efficiëntie, snelheid en kwaliteit van levering en diensten), dekking (internationale netwerken en betrokkenheid), relevantie en veerkracht (bijvoorbeeld: hoe innovatief is een postdienst, hoe gediversifieerd zijn de inkomsten en hoe worden duurzame ontwikkelingen ingevoerd en onderhouden.
De toenemende digitalisering stelt de posterijen, zo stelt de UPU, voor wereldwijde, ongekende uitdagingen, vooral als het gaat om producten die met het gebruik van online-faciliteiten gaat. Digitalisering biedt ook nieuwe kansen voor mensen die wendbaar, responsief en proactief zijn.
Op de UPU-Index kwamen voor de De post van de buurlanden Duitsland (rang 4 met 91,3 punten), Oostenrijk (rang 10 met 76,3 punten) en Frankrijk (rang 5 met 83,3 punten) kwamen ook vooraan, waarbij de afstand tot de Zwitserse Post (rang 1) met 100 punten) vergeleken met vorig jaar (Italië werd 28ste met 62,9 punten).