News

16.05.2018 - DHL Global Forwarding voert extra around-the-world vluchten toe

DHL Global Forwarding, een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in de verwerking van de lucht- en zeevracht van Deutsche Post DHL Group, heeft een tweede Boeing 747-400 Freighter gekocht. Het toestel moet de Verenigde Staten, Europa en Azië met elkaar verbinden. Hiermee wordt ingespeeld op de sterke groei van de vraag naar luchtvracht, voornamelijk voor diensten vanuit Duitsland naar het buitenland, met name Azië en landen die onderdeel uitmaken van de conventionele ‘Trans-Pacific Route’. De tweede Boeing wordt ingezet op een netwerk dat de Verenigde Staten, Zuid-Korea, China en Duitsland zal omvatten.
"De vraag naar transportmogelijkheden overstijgt momenteel onze capaciteit,’zegt Tim Scharwath, CEO van DHL Global Forwarding, vooral omdat de grotere economieën sterker zijn gaan presteren." Anders gezegd: op de belangrijkste handelsroutes zijn de volumes hoog, maar de capaciteiten laag, een trend die naar verwachting verder zal worden voortgezet. Om zijn operationele efficiëntie te vergroten en de klandizie de best mogelijke oplossingen te bieden heeft DHL Global Forwarding besloten om zelf capaciteit te creëren, transportmogelijkheden waarover het bedrijf zelf directe controle heeft.
Met een capaciteit van maximaal 100 ton per vlucht biedt het nieuwe toestel aanzienlijke en betrouwbare vrachtruimte op de route van Shanghai Pudong Airport naar Cincinnati, VS en daarna weer terug naar Incheon, Zuid-Korea. Daarna verbindt het netwerk Korea met het Chinese Wuxi, om vervolgens verbinding te maken met Frankfurt-Hahn in Duitsland, waarna de cirkel wordt gesloten met een vlucht naar Shanghai-Pudong Airport.
De toenemende vraag naar luchtvrachtcapaciteiten op Aziatische routes is afkomstig van alle industriële sectoren. Met name Chinese elektronica, elektrische motoren, elektrische en mechanische apparaten en producten van bedrijven in medische apparatuur zijn er verantwoordelijk voor.