News

26.02.2018 - Nieuw: Post & Geschichte Magazin, Nr. 16 (december 2017)

(wm) Onder posthistorici heeft het Zwitserse tijdschrift “Post & Geschichte Magazin“ (een publicatie die zich hoofdzakelijk bezighoudt met onderwerpen uit Zwitserland en Liechtenstein) een uitstekende reputatie. Het blad is zowel tekstueel als grafisch met gevoel voor perfectie gemaakt en de hoofdredacteur, Christian Geissmann, slaagt er steeds weer kin om met nieuwe, interessante en gevarieerde onderwerpen te komen. Hij bewijst daarmee dat ook kleinere landen en gebieden een belangrijke stempel op de postgeschiedenis kunnen drukken.
Het nieuwe nummer van het blad (december 2018) gaat onder meer over "De herfstmanoeuvres van het III. Legerkorps van 3 tot 19 september 1900 ", "De censuur van de Zwitserse post in Zuid-Afrika tijdens de Tweede Wereldoorlog" en “De lancering van de Focke Wulf FW 200 Condor Friesland op 29.11.1944 en de avontuurlijke reis van een briefkaart van Zwitserland naar Algerije".
Opvallend zijn niet alleen de gepresenteerde documenten, maar ook de talrijke hedendaagse historische foto's, die Geissmann slim weet in te passen in de artikelen die hij in zijn blad presenteert. De brochure van 48 pagina's kost DIN A5-formaat kost 18 Zwitserse frank en is verkrijgbaar bij Post und Geschichte GmbH, Postfach 56, CH-5612 Villmergen / Zwitserland. Contact: mail@post-und-geschichte.ch