News

07.02.2018 - Italia 2018 herdenkt einde van de Eerste Wereldoorlog

(FSFI) Op 23, 24 en 25 november 2018 worden in Verona (Italië) twee internationale filatelistische evenementen georganiseerd. De FEPA treedt als beschermheer op.
Het gaat om de volgende twee, nauw aan elkaar verwante exposities:

‘Italia 2018 Filatelistische literatuur’, een internationale tentoonstelling waaraan kan worden deelgenomen door inzenders met filatelistische literatuur en digitale producties;

‘Italia 2018 The Grote Oorlog’, een tentoonstelling met internationale deelname van inzenders die collecties inbrengen over de geschiedenis van de post, de traditionele filatelie, postwaardestukken, thematische filatelie en maximafilie. Inzendingen moeten een relatie hebben de ‘Grote Oorlog’ ofwel de Eerste Wereldoorlog (die precies 100 jaar geleden eindigde).

Filatelisten van over de hele wereld worden uitgenodigd om hun collecties over het genoemde onderwerp in Verona tentoon te stellen. ‘Italia 2018’ heeft zich verzekerd van het patronaat of de erkenning van de FEPA (Federatie van Europese filatelistische verenigingen), de AIJP (Internationale Associatie van Filatelistische Journalisten), de AEP (Académie Européenne de Philatélie) en de USFI (Association of Italian Philatelic Journalists). Als voorzitter van de jury treedt op Giancarlo Morolli RDP.
‘Italia 2018’ is een meervoudige tentoonstellingen met een geheel nieuwe organisatorische aanpak:
• registratie, betaling van het inschrijfgeld, evenals alle andere voorbereidende stappen, worden online uitgevoerd
• juryleden zullen online werken om de meeste taken te hebben uitgevoerd nog voordat de tentoonstelling wordt geopend
• de collecties worden ook online worden getoond en zullen, als de inzender instemt, op de site blijven staan, zodat ook anderen kunnen profiteren van de kennis en kunde van de inzender
• de organisatoren zijn ervaren en internationaal gerespecteerde filatelisten, die hun jarenlange expertise ten dienste stellen van filatelistische innovatie en willen trachten een nieuwe benadering te vinden voor in de toekomst te houden filatelistische tentoonstellingen.
Meer informatie is te vinden op www.italia2018.eu; de site is online sinds 1 februari 2018.