News

05.02.2018 - De Delcampe-site sleept twee prijzen in de wacht

De aankoop- en verkoopsite van veilingbedrijf Delcampe doet het momenteel uitstekend. FeWeb kende de website zijn “Excellence Award” (zilver, categorie eCommerce) toe terwijl het Franse tijdschrift Capital zijnn "Palmarès Capital" aan Delcampe toekende voor de beste dienstverlening verleend door een bedrijf dat gebruikte artikelen online verkoopt.
In de zeventien jaar van zijn bestaan heeft de website van Delcampe (www.delcampe.net) meer dan 1.2 miljoen leden aan zich weten te binden. Het bedrijf heeft nu een leidende positie als het om digitale transacties in de categorieën postzegels, munten, bankbiljetten en prentbriefkaarten gaat.
Delcampe host ook collecties op ander gebied; het bedrijf streeft ernaar om op korte termijn marktleider te worden als het om het kopen en verkopen van verzamelwaardige artikelen gaat. Delcampe heeft zich altijd het meest verwant gevoeld aan de markt van de gepassioneerde verzamelaar. De verworven expertise op het gebied van kavels van losse nummers en de naar gepersonaliseerde oplossingen strevende klantenserviceafdeling vormen twee aanzienlijke troeven die door de Delcampe-leden worden gewaardeerd. Dankzij deze persoonlijke service is Delcampe een geliefde website van verzamelaars van over de gehele wereld geworden.
Op basis van een onderzoek onder 20.000 mensen weerspiegelen de resultaten van de Capital-enquête de voorkeuren van consumenten op verschillende gebieden. Tegen veel grotere concurrenten onderscheidde Delcampe zich door de kwaliteit van haar diensten.
2018 wordt een uitdagend jaar voor Delcampe. Het bedrijf zal bijvoorbeeld zijn eigen veilige betaalmethode creëren, een service die de naam Delcampe Pay meekreeg.
Sébastien Delcampe is blij met de verleende awards: "Ik wil mijn oprechte dank uitspreken aan de mensen die Delcampe hebben uitgekozen als hun ideale partner voor de aan- en verkoop van hun collectiestukken. De onderscheidingen betekenen veel voor ons en zorgen ervoor dat we ons zullen blijven inspannen om de kwaliteit van onze dienstverlening te behouden en te verbeteren.