The Philatelic Journalist

Officieel orgaan van de AIJP

Het officiële orgaan van van de AIJP – vroeger AIJP Bulletin genoemd, tegenwoordig The Philatelic Journalist – is de schriftelijke verbinding tussen de AIJP en haar leden. Het blad verschijnt momenteel driemaal per jaar en heeft doorgaans een omvang van 80 bladzijden of meer. De inhoud bestaat enerzijds uit informatie over de activiteiten van de vereniging en bestuursbesluiten, maar daarnaast worden ook vakmatige bijdragen voor auteurs, journalisten, redacteuren, uitgevers en literatuurliefhebbers geplaatst.

The Philatelic Journalist is exclusief bedoeld voor de leden van de AIJP. Het is voor niet-leden weliswaar mogelijk tegen betaling een los exemplaar te verkrijgen, maar het bedrag dat daarmee gemoeid is bedraagt net zoveel als het lidmaatschap voor één jaar kost. Dit maakt meteen duidelijk dat het lidmaatschap van de AIJP duidelijk meer waard is dan op grond van de jaarlijkse bijdrage mag worden verondersteld.


Bedrijven, uitgevers en andere commerciële instellingen kunnen in The Philatelic Journalist adverteren.

Adverteren in The Philatelic Journalist

Zoals gezegd bestaat de mogelijkheid om in The Philatelic Journalist te adverteren. Voor geïnteresseerden die geen belangstelling hebben voor het officiële partnerschap van de AIJP is dit een aantrekkelijk alternatief. Zo kunnen ze hun producten en diensten toch in The Philatelic Journalist aan de leden van de AIJP presenteren. Door te adverteren ondersteunen ze meteen ook het werk van de AIJP.

De volgende advertentie-afmetingen zijn mogelijk; vermeld zijn eveneens de bijbehorende tarieven (u kunt ook zoeken op Media Kit ):

Formaat zwart-wit kleurendruk
1/2 pagina 200 Euro
1/1 pagina 300 Euro 400 Euro
U2 480 Euro
U 3 450 Euro
U4 4 500 Euro

Advertenties kunnen als pdf-bestanden worden aangeleverd worden. Zorg voor een hoge resolutie (minimaal 300 dpi) en creëer uw pdf-bestanden op basis van een CMYK-document. Na ontvangst van hun opdracht krijgen adverteerders de exacte afmetingen toegezonden, net als de deadline voor de eerstvolgende uitgave van The Philatelic Journalist.

De plaats die een advertentie in het blad krijgt wordt aan de hand van de volgorde van binnenkomst bepaald. Na plaatsing wordt er een factuur opgemaakt, terwijl ook een bewijsexemplaar wordt toegezonden (stand per 1 januari 2012).