Welkom op de AIJP

Welkom bij de AIJP, de Association Internationale des Journalistes Philatéliques!

In de TIMES, het gezaghebbende Britse dagblad, verscheen in het jaar 1841 een grappige advertentie over het verzamelen van postzegels:

'Postzegels gezocht. Een jongedame die haar slaapkamer met gestempelde postzegels wil behangen, heeft dankzij de liefdevolle hulp van haar vrienden al meer dan 16.000 zegels verzameld. Omdat dit aantal nog lang niet voldoende is, verzoekt zij meelevende personen om, door het zenden van postzegels, aan de realisatie van haar idee bij te dragen.'

Zo begon het; een serieuze hobby ontstond. Vanaf het jaar 1860 verscheen er filatelistische vakliteratuur, zoals catalogi, postzegelbladen, veilinglijsten en albums. Bij het creëren van al deze zaken waren en zijn tot op de dag van vandaag journalisten, redacteuren, auteurs en uitgevers betrokken. Het gaat om een groep vakmensen van wie een groot deel zich heeft georganiseerd in een wereldomspannende vereniging: de AIJP.

Als u ook tot deze groep behoort (of denkt te behoren) dan is het lidmaatschap van de AIJP misschien iets voor u. Bezoek de andere pagina's van deze website, zodat u een indruk krijgt hoe de AIJP is ontstaan, zich heeft ontwikkeld en zich inzet voor het belang van de filatelische journalistiek. En vergeet niet de actuele berichtjes te lezen die in de rechterkolom staan aangekondigd.

Flag Counter

News

19.05.2020 - Autumn Stampex postponed and replaced with Virtual Stampex event
The Philatelic Traders’ Society, responsible for hosting Stampex International, today announced that the Autumn 2020 Stampex show scheduled for the 30th September to 3rd October has been postponed

14.05.2020 - Antverpiade 2020 moved to 11-13 June 2021
The Corona crisis and the Covid-19 virus have caused our government to decide that events such as Antverpiade 2020 cannot and should not take place on the planned dates.

12.05.2020 - "Greetings from Roeselaere" - a special greeting in Corona times
(pcp-wm) Anyone who knows the president of the Club de Monte-Carlo, Patrick Maselis, knows that he is always good for a humorous punch line.